ua ru en
×
Авторизация на сайте
×
Регистрация на сайте
×
Восстановление пароля

Штучний інтелект може прискорити виявлення раку легенів

Штучний інтелект може прискорити виявлення раку легенів

Штучний інтелект (AI) може допомогти діагностувати рак легенів на рік раніше, ніж нинішня практика, згідно з дослідженням, представленим на Міжнародному конгресі Європейського респіраторного товариства 2021 року, який проходив з 5 по 8 вересня.

Бенуа Оделан з Університету Лазурного берега у Франції та його колеги навчали програму штучного інтелекту за допомогою набору 888 прикладів комп’ютерної томографії пацієнтів, які вже були оглянуті радіологами. Потім технологію штучного інтелекту випробували на 1179 пацієнтах, які брали участь у скринінговому дослідженні (у 177 діагностували рак легенів за допомогою біопсії).

Дослідники виявили, що система виявила 75 відсотків усіх анотованих вузлів, у тому числі 68 відсотків з 2352 доброякісних вузлів, і в середньому за сканування було 12 додаткових вузлів. Система виявила 172 області, що представляють інтерес (із 177 злоякісних вузлів) в межах 3 см від їх основного розташування, що дало чутливість 97 відсотків. П’ять невиявлених уражень були поруч із середостінням. Досліджуючи сканування за рік до встановлення діагнозу, алгоритм виявив 152 злоякісні вузли серед 157 видимих ​​вузлів.

«Ця робота є багатообіцяючою, тому що вона показує, що штучний інтелект може допомогти нам швидко переглянути багато сканів і навіть виявити ознаки раку на більш ранній стадії», — Джоанна Чоростовська-Вінімко, доктор медичних наук, генеральний секретар Європейського респіраторного центру Суспільство, йдеться у повідомленні. «Однак, перш ніж використовувати цю програму, дослідникам потрібно буде краще розрізняти легеневу тканину, яка є аномальною, але доброякісною, і тканину, яка, ймовірно, є раковою».

1 ноября 2021     Источник: www.cancertherapyadvisor.com
×
×
Подать заявку в произвольной форме с обязательным указанием своего почтового ящика